Categories
Sfaturi Stiri Util

Tinuta office: cum te imbraci pentru interviul de angajare

Atunci cand mergeem la interviuri de angajare, cum ne imbracam poate fi un element deifnitoriu daca primim postul sau nu. Dress code-ul este important la birou, in special in mediile corporate, dar si in cele mai putin sofisticate. O tinuta office aleasa cu atentie te poate ajuta sa castigi locul de munca mult dorit!

Alege haine curate si masuri potrivit: Un sacou imprumutat nu se va aseza la fel de bine ca pe cel care il are. Alege materiale care nu se sifoneaza usor si care nu sunt patate.

Imbraca-te pentru job-ul pe care ti-l doresti, nu pentru cel pe care il ai: cliseele au devenit asta tocmai pentru ca sunt adevarate. O tinuta office bine aleasa iti poate oferi increderea de care ai nevoie pentru a primi job-ul la care visezi.

Pastreaza proportiile si aparentele: daca dai impresia ca nu ai nevoie de jobul acela, este posibil ca nici sa nu fii angajat. Elimina din calcul butonii din aur, ceasul prea scump sau camasa cu monograma. Iti vor fi necesare la prima ta sedinta importanta.

Intre neutru si personalitate: daca mergi sa te angajezi la o banca, poarta un costum. Sa nu para ca te-ai straduit prea tare si nici sa nu fie prea tipator. Daca mergi sa te angajezi in industria creativa, imbraca-te ca pentru o zi normala de birou, aratandu-ti personalitatea.

Piesele vestimentare sigure sunt:

– costumele in culoare inchisa;

– camasile cu maneci lungi, asortate cu costumul;

– bijuterii si accesorii cat mai putine;

– foarte putin parfum sau apa de toaleta;

– pantaloni cu croiala clasica;

– rochii office smart casual.